Delphi

McRaggz Delphi Of Calaquendi

05/03/2003 - 09/04/2008

We waren al eventjes aan uitzien naar een helemaal traditionele poes uit mooie oude gezonde lijnen toen Delphi, liefdevol gekend als Elfje, op ons pad kwam. Delphi was een bijzonder lieve blue point mitted met hourglass blaze poes. Dat ze geen showkwaliteit was, maakte ze ruimschoots goed met haar super innemende knuffelkarakter. Nadat haar laatste kittens op de vertrekleeftijd kwamen en ze gesteriliseerd was, bleef ze met enige regelmaat veel overgeven en vermageren. Ondanks verschillende onderzoeken vond de dierenarts de oorzaak niet. Helaas kwamen we er pas door middel van een autopsie achter dat er zich een obstructie bestaand uit littekenweefsel gevormd had in het jejunum (het deel van de darmen waar het voedsel opgenomen wordt). Of de vorming van het littekenweefsel kwam door de keizersnede (eerste bevalling) waarbij ze hechtingen tot 2 x toe los prutste of doordat ze blaadjes van een krabpaal gegegeten had, dat viel helaas ook niet meer te achterhalen.

Haar afscheid op veel te jonge leeftijd viel ons ontzettend zwaar. Het liefst hadden we nog jarenlang van haar gezelschap genoten als gesteriliseerde knuffelpoes.
Delphi was zo lief om na haar crematie afscheid te nemen en me te troosten en te laten weten dat ze er zelf vrede mee had, dat het goed was voor haar. Delphi, schat, rust zacht.

Echografien :
- 04/05/2007 : Dr. Putcuyps (St. Denijs Westrum) : HCM & PKD negatief, normaal uitziende nieren

Gentestresultaten :
- 30/08/2007 : HCM Maine Coon test (Dr Meurs Labo) : normaal/normaal
- 21/09/2007 : HCM Ragdoll mutatie (Dr. Meurs Labo) : negatief/negatief