Herplaatsing

Herplaatsing
Af en toe zoeken wij (of collega's) een familie die een liefdevolle thuis willen bieden voor een volwassen Ragdoll als huisdier (niet voor de fok). Bij voorkeur zoeken we families die geen andere volwassen poezen hebben en die geen honden hebben. Soms wordt de voorwaarde gesteld dat de volwassen Ragdoll als enigste kat in huis verwend zal worden (bij voorkeur is de adoptiefamilie dan veel thuis) of dat hij/zij samen geplaatst wordt met een kitten. Het gaat hierbij dan meestal om een poes die al 1 of een paar nestjes heeft groot gebracht of om een volwassen poes of kater waarvan de huidige eigenaar omwille van onvoorziene omstandigheden een nieuwe thuis zoekt.

Gezien er van de meeste ex-fokpoezen en ex-dekkaters nakomelingen zijn (waarvan enkelen als fokkat bij gehouden of geplaatst werden), blijven we ook graag op de hoogte van de toekomstige test resultaten van onze ex-fokpoezen en ex-dekkaters. Wij vragen dan ook dat zij in de toekomst beschikbaar blijven voor een 2 jaarlijkse herhalings-echografie voor HCM en PKD, bij voorkeur bij de cardiologe die de eerste echo's uitvoerde.

Hou er rekening mee dat herplaatsers meestal niet gratis verhuizen. Ze worden afhankelijk van hun leeftijd geplaatst voor bedragen tussen de 350 à 650 euro. Uitzonderlijk worden ze goedkoper of gratis geplaatst, maar dan enkel bij families die ook de draagkracht hebben om voor een kat te zorgen moest er zich iets onverwachts voor doen.

Wenst u verwittigd te worden van zodra er een volwassen Ragdoll beschikbaar is, neem dan contact met ons op via de pagina contact.

Beschikbare Herplaatser :

Dit jaar zoeken we een liefdevolle thuis voor enkele volwassen poezen.


Myra is een gesteriliseerde bijna 2 jaar oude seal point bicolor Ragdoll poes. Zij is beschikbaar voor een heel bijzondere rustige (met de nadruk op heel geduldige) thuis met kennis van kattengedrag. Heel belangrijk voor Myra is dat er geen honden aanwezig zijn bij haar toekomstige thuis. Als jong kitten heeft ze namelijk een trauma opgelopen met een nieuwe pup bij haar fokster. Ze was een enigste kitten in een nestje en dat zien we ook terug in de manier waarop ze speelt, namelijk altijd alleen met speelgoed als de andere katten en kittens slapen. Vandaar dat we denken dat Myra zal open bloeien bij een thuis waar er geen of maximum een andere heel zachtaardige kat aanwezig is. Myra kan well genieten van een aai achter haar oren en onder haar kin, maar ze houd er niet van om opgepakt te worden. Ze is daardoor enkel dmv gentest getest op de Ragdoll HCM mutatie en PKD1 mutatie bij Langford en dus niet dmv echografie. Ze is tevens negatief getest voor FeLV/FIV. Ze heeft een geldige Rabies enting waardoor een verhuis naar Nederland ook mogelijk is !

Voor Sookie (Calaquendi Dolls Yes Im Cute, chocolate mink bicolor dochter van Calaquendi Dolls Its A Sin Amon x Ain't I Cute Uit De Haverkist) zoeken we naar haar sterilisatie vanaf eind juni een thuis waar ze verwend zal worden als enigste poes en heel veel aandacht mag krijgen. Sookie is een knuffeldame met zangerige stem die weet wat ze wil.

Op dit moment hebben we geen herplaatser meer beschikbaar.